Heikki Ruokangas & Anne-Mari Kanniainen -duo

Helmikuu 21. 18:00
Sijainti: Sallan Rajakievari, Savukoskentie 12

Heikki Ruokangas & Anne-Mari Kanniainen on kitaristi Heikki Ruokankaan sekä haitaristi Anne-Mari Kanniaisen muodostama duo, jonka ohjelmisto koostuu uudelleen sovitetusta suomalaisesta juurimusiikista, improvisaatiosta sekä omista sävellyksistä. Kokoonpanon tavoitteena on oman alueellisen musiikkiperinnön vaaliminen, mutta myös sen uudistaminen, sekä esille tuominen ennennäkemättömissä kehyksissä. Kokoonpanon musiikillinen ilmaisu liikkuu free-jazzin, kansanmusiikin sekä avantgarden välimaastoissa. Vuonna 2019 duo esiintyi muun muassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaalilla, Oulun Elojazzeilla sekä Kulttuuria korkealla-tapahtumassa. Kokoonpanon debyyttialbumi ilmestyy vuonna 2020.

Konsertti Sallan Rajakievarilla 21.2 klo 18.

Liput 10€ sis. iltakahvin/teen

Järj. Sallan kulttuuripalvelut

----------------------------------------------------

Heikki Ruokangas (s.1987) on oululainen jazz/avantgarde-kitaristi sekä säveltäjä. Ruokankaalta on ilmestynyt yhteensä neljä jazz-albumia, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE:n toimesta. Melodian ja metelin vuoropuhelu muodostaa Ruokankaan musiikillisen ilmaisun, joka liikkuu herkistä tunnelmista lähes väkivaltaiseen avantgarde-revittelyyn. Ruokangas on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja Ruokankaan musiikkia on julkaistu Iso-Britaniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa. Ruokankaan aktiivisiin kokoonpanoihin lukeutuvat tällä hetkellä mm. kitaraduo Ruokangas Hako-Rita, suomalais-tanskalainen Heikki Ruokangas´Remote Control sekä hänen soolokitaraprojekti Heikki Ruokangas-Monologues.

lisätietoa: www.heikkiruokangas.com

Anne-Mari Kanniainen (s.1984) on oululainen harmonikkataiteilija sekä säveltäjä, joka on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Ranskassa, Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa sekä Venäjällä. Kanniainen on menestynyt lukuisissa harmonikkakilpailuissa niin kotimaassa, kuin kansainvälisesti. Näistä mainittakoon Kultainen harmonikka-kilpailun voitto vuonna 2005. Kanniainen on tehnyt laajasti sävellystyötä mm. Oulun kaupunginteatterille usean vuoden ajan. Hän on työskennellyt myös artistina Sirkus Finlandiassa. Kanniainen on tehnyt neljä albumia, joista ensimmäinen (2006) on sooloalbumi. Esiintyvät taiteilijat ry. myönsi Kanniaiselle vuonna 2010 Vuoden viihdetaiteilija-palkinnon. Kanniainen esiintyy aktiivisesti monen eri genren edustamissa kokoonpanoissa sekä soolona.

Sallan kunta »

« Takaisin etusivulle